Mestre Murri: Bot de Telegram

A l’article anterior, vaig comentar que el portal MestreMurri disposa d’un Bot de Telegram per a consultar d’una forma més directa les dades dels nomenaments telemàtics. En aquest article, ho explicaré en més detall.

Què és un Bot de Telegram?

Per qui no ho sàpigui, Telegram és una app mòbil de missatgeria instantània similar a la popular Whatsapp. Per a saber-ne més consulteu el següent “enllaç” (https://ca.wikipedia.org/wiki/Telegram) La part més interessant és que Telegram disposa d’una API pública que permet a aplicacions de tercers poder connectar-s’hi.

Un Bot és un petit programa que es connecta a la xarxa de Telegram i pot fer diferents funcionalitats. En el nostre cas, li pots preguntar per una territorial i/o especialitat i ell et respondrà. La interacció amb el Bot l’anomenarem “conversa”.

Com fer-lo servir

Primer de tot, hem de trobar-lo a Telegram. Per fer-ho, dins de Telegram el buscarem pel seu nom: @MestreMurriBot

Quan el seleccionem, per iniciar la conversa amb ell haurem de prémer el botó INICIA (si ja hem tingut una conversa anterior amb el Bot, al botó hi posarà REINICIA). Al fer-ho, el bot ens enviarà les instruccions per a demanar-li informació:

Aquí ens explica com, a partir d’un servei territorial:

  • Obtenir l’últim numero i el més alt de totes les especialitats
  • Obtenir l’últim numero i el més alt d’una especialitat en concret.

Per a provar-ho, escriurem 1 i el bot ens retorna el llistat dels nomenaments de totes les especialitats del servei territorial de Barcelona (Consorci d’Educació de Barcelona)

Ara, si escrivim 1 inf, el bot ens retorna les dades de l’especialitat Infantil del servei territorial de Barcelona (Consorci d’Educació de Barcelona)

Veure-ho que la resposta del Bot és pràcticament instantània ja que aquestes dades, dins del portal web MestreMurri, estan preparades per a obtenir-se de la manera més ràpida possible.

Doncs ja ho tenim, així de senzill és el MestreMurriBot, el bot de Telegram del MestreMurri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *